Gazonexpert in uw buurt

Kortenberg

Parnassia Gardens

Geert Desmedt

1 2 3 4 5
5/5

Toen Geert Desmedt in 1995 zijn tuinbedrijf Parnassia Gardens oprichtte, koos hij niet zomaar voor die naam. ‘Parnassia palustris’ is een zeldzaam, wild bloempje dat in de omgeving van water groeit. Water is dan ook een element dat vaak terugkomt in Geert zijn tuinontwerpen.  

Als gediplomeerd landschaps- en tuinarchitect heeft Geert een brede kennis van de planten- en bloemenwereld en van wat goed voor hen is. “Ik volg regelmatig ook opleidingen om te blijven leren”, zegt Geert. “De natuur staat namelijk ook niet stil. Zo duiken bijvoorbeeld steeds nieuwe schimmels op in onze tuinen door de klimaatverandering en globalisering. Het is dan ook zeer belangrijk zich te blijven informeren zodat je hier op de juiste manier kan mee omgaan.”

De tuinaannemer uit Kortenberg investeert ook regelmatig in nieuwe technieken. Een mooi voorbeeld hiervan is een doorzaaimachine. Met deze machine kan je nieuw graszaad in een bestaand gazon inbrengen zonder het om te moeten ploegen. Op deze manier worden kale plekken in de grasmat weggewerkt en krijg je een mooier, sterker gazon.

Opgericht:
1995
Werkregio:
Groot-Leuven
Aantal Werknemers:
2
Fytolicentie:
Ja
Diploma:
Erasmushogeschool te Brussel

Specialisaties

Expertises