Terug naar het overzicht

Vraag van J. S.

Gazon herstellen Gazonexpert Gezond gazon

Stadstuin met kale plekken

Ik heb drie jaar geleden nieuwe matten gelegd maar ondertussen zijn er terug grote kale plekken in ons gazon. Het zijn volgens mij geen engerlingen, maar we hebben wel een stadstuin, noordelijke orientatie dus ik vermoed een tekort aan lucht en zonlicht in de maanden oktober tem april. Ik heb al aan kunstgras gedacht maar ik zou toch eerst nog graag eens advies willen inwinnen van een echte specialist om te bekijken of we hier toch een mooi sappig gazon kunnen aanleggen.

Stadstuin met kale plekken

Antwoorden van onze experts:

 • Tuinproject
  Tuinproject

  Sint-Truiden

  beste,

  het licht is inderdaad tijdens deze maanden minder intens. aan de noordkant zal dit in de stad weinig of geen direct licht geven in die periode. het probleem dat zicht stelt kan velerlei zijn:

  • Waren de grasmatten bestemd voor gebruik in schaduwrijke plekken?
  • Is er voldoende voeding in de bodem aanwezig voor een sappige groei?

  dit zijn nu maar 2 dingen die ik al meteen kan vernoemen, daar kunnen er nog bijkomen op basis van een plaatsbeschrijving.

  alvast bedankt

  Eddy TUINPROJECT BVBA

  De vraagsteller vond dit antwoord nuttig

 • The Greenkeeper
  The Greenkeeper

  Haasrode

  Beste,

  Naar aanleiding van uw foto's stuur ik u volgend antwoord.
  Ik zou in september het grasplein topdressen en nivelleren met mölmgrond en dan inzaaien. Al dan niet gecombineerd met een verticuteerbeurt. Dit zeker om de twee jaar.
  Bij voorspelling regen, uw gazon organisch bemesten begin april, juli en septmeber. Neem gerust contact op voor meer info!

   

  Gr,

   

  Pieter

  De vraagsteller vond dit antwoord nuttig