Gazonexpert in uw buurt

Nieuwkerke

Tuinwerken Deschepper David

David Deschepper

1 2 3 4 5
5/5

David Deschepper is een echte gazonkenner. De tuinman uit Nieuwkerke werd dan ook gekozen om zowel het Amerikaans gedenkpark in Kemmel als het golfterrein in Ieper te onderhouden. Niet alleen moet het gazon er kort en picobello bijliggen, maar ook het waterbeheer is er zeer belangrijk. David zorgt dan ook voor een goede drainage door lavasteen in de grond te prikken.

David weet als geen ander dat om een gazon gezond te houden, je het regelmatig moet  verticuteren. Zo reinig je de grasmat van alle mos en rottend tuinafval zodat water en voedingstoffen tot bij de graswortels kunnen. Ook voor het bemesten en het behandelen van gazonziektes kan je bij Tuinen Deschepper terecht. Indien mogelijk wordt hierbij gekozen voor ecologische oplossingen om het milieu en de groenomgeving te respecteren.

Zijn er na de winter of zomer kale plekken in het gazon? Geen probleem. David herstelt een bestaand gazon door met zijn doorzaaimachine nieuw graszaad in de bodem te brengen. “Twee à drie weken later heb je een vernieuwde grasmat”, zegt David. “Tijdens de natte zomer van 2021 kreeg ik na amper 1 week reeds grassprietjes te zien van wel 2cm. Doorzaaien is een gemakkelijke manier om kale plekken aan te pakken en een oud gazon nieuw leven in te blazen.”

Opgericht:
2019
Werkregio:
Kortrijk, Ieper, Poperinge, Ploegsteert, Komen
Aantal Werknemers:
1
Fytolicentie:
Ja
Diploma:
?

Specialisaties

Expertises