Gazonexpert in uw buurt

Nazareth

Tuinen Goemaere

Rik Goemaere

1 2 3 4 5
5/5

In 2010 richtte Rik Goemaere zijn tuinbedrijf op, maar in feite startte het verhaal veel eerder. “Tuinen Goemaere is een verderzetting van het werk van mijn grootvader”, zegt de zaakvoerder. “Hij had zich wel vooral toegelegd op fruitteelt. Ik heb mijn jeugd dan ook doorgebracht tussen de fruitbomen.” 

Door de jaren heen groeide Tuinen Goemaere uit tot een welgekend tuinbedrijf in Nazareth. Het biedt een breed scala van diensten aan dat varieert van het ontwerp tot de aanleg van tuinen, zwembaden, vijvers of zelfs daktuinen. 

Tuinen Goemaere is ook gespecialiseerd in gazonaanleg en -onderhoud. Alvorens grote werken uit te voeren, opteert Rik meestal om eerst een bodemanalyse uit te voeren. “Wanneer een gazon ondanks alle goede zorgen steeds achteruitgaat, kan het zeer nuttig zijn om na te gaan hoe het gesteld is met de bodem. Zo komen we te weten of we eerst bijvoorbeeld bepaalde gazonziektes moeten aanpakken om daarna een nieuw gazon in te zaaien of het te renoveren d.m.v. doorzaaien.”

Na de aanleg van een nieuw gazon krijgen de klanten van Rik ook een schema waarin staat wanneer en hoe vaak ze gedurende de eerste 10 cruciale dagen het nieuwe gras moeten beregenen.

“Indien ze dit wensen, geven we aan onze klanten ook een jaarplan waarin wordt vermeld hoe frequent er bemest en/of bekalkt moet worden op hun gazon. Ook het type meststof en de gazonziektes die kunnen opduiken worden hierbij besproken.  Bij tuinieren is het namelijk zeer belangrijk om alle handelingen op het juiste tijdstip uit te voeren.”

Opgericht:
2010
Werkregio:
Gans Vlaanderen
Aantal Werknemers:
6 groenwerkers - 5 tuinaanleg - 6à7 onderhoud
Fytolicentie:
Ja
Diploma:
?

Specialisaties

Expertises