Gazonexpert in uw buurt

Huldenberg

Tuinen Dirk Stas

Dirk Stas

1 2 3 4 5
5/5

Ieder tuinproject begint bij Dirk Stas met het bewerken van de bodem. “De bodem vormt tenslotte de basis van een mooie tuin”, zegt Dirk. “Het is dan ook belangrijk dat deze eerst op orde wordt gesteld.  Zo kan ik nagaan of een gazon te maken heeft met bepaalde ziektes of ongedierte. Hierbij denk ik bijvoorbeeld aan emelten en engerlingen die veel schade kunnen aanrichten aan een gazon. Het is zeer belangrijk om dergelijke problemen snel aan te pakken.”

Voor de aanleg van gazon kan je kiezen uit traditioneel zaaien of grasmatten plaatsen. Daarnaast kan je ook kiezen om een bestaand gazon nieuw leven in te blazen d.m.v. een doorzaaibehandeling. Hierbij wordt nieuw graszaad in een bestaande grasmat aangebracht. Deze techniek is budgetvriendelijk en bespaart omslachtig tuinwerk. 

Om de aanleg van tuinen maximaal in eigen beheer te kunnen uitvoeren, investeerde Tuinen Dirk Stas in een ruim machinepark. Zo beschikt het tuinbedrijf uit Huldenberg onder andere over een doorzaaier, verticuteermachines, maaiers, een strokenfrees, tractor, kraan, sorteergrijper, en nog veel meer. Met deze specifieke  machines kunnen de projecten op een vlotte manier gerealiseerd worden.

“Voor mij primeert het resultaat”, aldus Dirk. “Ik geniet ervan wanneer de klant tevreden is. Voor de één is dit een tuin die tiptop in orde is, terwijl het voor iemand anders wat meer verwilderd en natuurlijker mag zijn. Maar ik durf gerust zeggen dat mijn gazons gezien mogen worden.”

Opgericht:
1995
Werkregio:
15 km straal rond Huldenberg. Leuven, Haasrode, Zaventem, Overijse
Aantal Werknemers:
2
Fytolicentie:
Ja
Diploma:
Tuinbouwschool Leuven

Specialisaties

Expertises