Gazonexpert in uw buurt

Melsele

Tuinaanleg Marc Van Dijck

Marc Van Dijck

1 2 3 4 5
5/5

Na zes jaar in bijberoep te hebben gewerkt, begon Marc in 2016 voltijds als tuinman. Ondertussen telt Tuinaanleg Marc Van Dijck twee vaste werknemers en is het gespecialiseerd in tuin- en groenonderhoud en -aanleg, en dit zowel bij particulieren als de zakelijke markt.

Als natuurliefhebber gebruikt Marc bij het bestrijden van onkruid, ziekten en plagen indien mogelijk enkel maar milieuvriendelijke producten.

“De basis van elke tuin staat of valt met een gezond bodemleven”, vult Marc aan. “Ik probeer dan ook het milieu niet te schaden en ik besteed veel aandacht aan het grondwerk. Bij grote tuinwerken laat ik meestal een bodemanalyse uitvoeren zodat we de eventuele tekorten of problemen kunnen aanpakken. De meeste tuinproblemen worden nu eenmaal ondergronds veroorzaakt door bijvoorbeeld bodemverdichtingen. Het opsporen ervan kan dan ook veel problemen voorkomen.”

Bij een gazon pleit de zaakvoerder om het regelmatig te beluchten. Zo zorg je ervoor dat het regenwater, zuurstof en licht de graswortels kunnen bereiken.

“Water wordt steeds belangrijker. Bij de aanleg van een gazon gebruik ik dan ook vaak een wetting agent. Dit product, dat soms ook een waterverdeler of waterbespaarder wordt genoemd, zorgt ervoor dat de bodem het water beter opneemt en ook langer vasthoudt. Tijdens een langdurige droogte zal het gras dan bij het toedienen van water sneller weer herstellen. En indien er toch kale plekken in het gazon verschijnen, kan ik deze herstellen met mijn doorzaaimachine.”

Opgericht:
2010
Werkregio:
Noorden van Waasland, Antwerpen
Aantal Werknemers:
2 vaste + 1 onderaannemer
Fytolicentie:
Ja
Diploma:
?

Specialisaties

Expertises