Gazonexpert in uw buurt

Nevele

Tom Van den Berghe Tuinaanleg & Onderhoud

Tom Van den Berghe

1 2 3 4 5
5/5

De interesse voor dieren, planten en natuur is er bij Tom Van den Berghe uit Nevele altijd al geweest. Vanaf zijn 16e werkte hij al een vakantiejob bij een tuinaannemer, waar zijn interesse voor de tuinbouw enkel maar groeide. Op zijn 18e studeerde Tom af van de Land- en Tuinbouwschool te Tielt, waarna hij meteen besloot om zelfstandig te beginnen als tuinman. Intussen kan hij ook al vertrouwen op 2 personeelsleden, alsook zijn vrouw, die ervoor zorgt dat de administratie van het bedrijf in goede banen loopt.

“Bij het onderhouden van een gazon gebruik ik heel graag goeie en evenwichtige meststof. Dat wil zeggen dat ik In het voorjaar kies voor een meststof die een hoger stikstofgehalte bevat. Na de zomer gebruik ik dan weer een najaarsmeststof. Wanneer je aangepaste meststof gebruikt op je gazon, krijg je een betere wortelontwikkeling van de grasplantjes, waardoor het gras doorheen het jaar steeds sterk en gezond is”. 

Tom werkt vooral samen met vaste klanten, waarvan hij sommigen al meer dan 25 jaar bijstaat voor het onderhoud van hun tuin. Hij krijgt van hen op regelmatige basis een to-do lijstje toegestuurd, waarna Tom deze lijst kan afgaan en de tuin weer piekfijn in orde kan brengen.

“Ik zoek steeds de beste oplossing voor mijn klanten,” zegt Tom. “Bij tuinonderhoud moet je met heel wat zaken rekening houden. Zo moet je steeds ecologisch te werk gaan, ook bij het bestrijden van ongedierte en  onkruid. Daarnaast moet je ook steeds in het achterhoofd houden dat bepaalde planten het beter doen op bepaalde plaatsen en in de juiste grond, dat je het best zaait in het najaar om minder onkruid te hebben, en nog veel meer”.

Het tuinbedrijf heeft ook een uitgebreid en zeer goed onderhouden machinepark. Zo beschikt het over een zitmaaier, verticuteer- en verluchtingsmachines, een doorzaaimachine, versnipperaars in verschillende formaten, een mini graafmachine, tractor, kliefmachine, en nog veel meer. “Door al dit materiaal in te zetten, haal je het maximum uit de werkdag”, laat Tom weten.

Opgericht:
1997
Werkregio:
Deinze, Aalter, Gent
Aantal Werknemers:
2
Fytolicentie:
Ja
Diploma:
Land- en Tuinbouwschool, Tielt

Specialisaties

Expertises