Gazonexpert in uw buurt

Wevelgem

Het Hovenierke

Ben Cottignies

1 2 3 4 5
5/5

Het Hovenierke staat voor kwalitatieve ondersteuning bij tuinaanleg en -onderhoud. Zaakvoerder Ben Cottignies reikt jou graag een helpende hand aan bij de zorg van je tuin.

Het Hovenierke voert de nodige zorghandelingen uit voor je gazon: van aanleg met zaad of zoden, tot boorden aflijnen, onderhouden én renoveren. “Een klant contacteerde me dat zijn gazon ‘om zeep’ was: kale plekken en kurkdroog. Ik ging met mijn doorzaaimachine naar zijn tuin en binnen de twee weken had hij een nieuw gazon. De machine injecteert zaadjes in de bestaande grasmat, waardoor er jong, vers gras de kale plekken opvult.”

“Mensen kunnen bij mij terecht wanneer ze hun gazon bijvoorbeeld willen klaarstomen voor de zomer. Ik kom dan langs om hun gazon lucht te geven en dus te verticuteren. Is de grasmat van een klant na een droge, warme zomer in een slechte staat? Dan adviseer ik hen om te verticuteren, door te zaaien en indien nodig te topdressen.”

Het Hovenierke verhuurt ook tuinmachines, zoals een minigraver, hakselaar, verticuteermachine en zaaimachine. Zo kunnen de echte doe-het-zelvers ook bij het Hovenierke terecht voor al hun tuinnoden.

Naast een jaarlijks onderhoud van je tuin, ook wekelijkse/tweewekelijkse onderhoudsbeurten? Voorjaars- en najaarsbemesting? Ook dat kan! “Mijn drive is dat mijn klanten doorheen alle seizoenen voldoening mogen vinden in een mooi gazon,” aldus Ben Cottignies. Zijn klanten omschrijven hem op zijn Facebookpagina als “een harde werker” en “een tuinier die in weer en wind werkt.”

Opgericht:
2016
Werkregio:
Wevelgem, Gullegem, Kachtem en Deerlijk
Aantal Werknemers:
1
Fytolicentie:
Ja

Specialisaties

Expertises