Doorzaaien

DOORZAAIEN MET ELIET EN ADVANTA, ANNO 2014

Eliet en Advanta bundelden hun expertise en ontwikkelden een totaal concept die toelaat om als tuinaannemer heel snel en efficiënt met doorzaaien van start te gaan. Vorig jaar ontwierp Elietde compleet nieuwe doorzaaimachine DZC 600. De machine werd in december 2013 op Agribex met een gouden innovatie-award bekroond omdat ze tegelijk het doorzaaiproces perfectioneert, het gebruik kinderlijk vereenvoudigt en tegelijk de prijs van doorzaaien democratiseert. De nieuwe, revolutionaire en gepatenteerde techniek van zaadverdeling bij deze DZC 600 zorgt er voor dat het zaad optimaal in het gazon wordt ingebracht om de groeikansen te maximaliseren. Lees meer over de Eliet DZC 600.

Advanta ontwikkelde in de afgelopen jaren het zaadmengsel Renova dat speciaal werd verfijnd voor de toepassing bij doorzaaien. Door selectie en veredeling van Engels Raaigras in combinatie met Roodzwenk-varianten werd een zaadmengsel samengesteld voor extra groeikracht in het gazon. Het zaad werd speciaal met een Headstart coating belegd. Deze innovatieve coating bevat groeiversnellers en extra voedingssupplementen om het zaad in recordtijd te laten ontkiemen tot een levensvatbaar grasplantje. Het risico op uitval van graszaad wordt zo tot een minimum herleidt. Lees meer over Advanta Renova.

Voor het gemak van de tuinaannemer wordt de Eliet doorzaaimachine DZC 600 in de fabriek reeds afgesteld voor het Advanta Renova zaad. Een aantal standaard voor-instellingen maken het eenvoudig om het gewenste debiet te kiezen en de intensiteit van de doorzaaibehandeling te bepalen. Om de opstart nog te vereenvoudigen zal bij aankoop van de DZC 600 meteen 10 kg Advanta Renova graszaad gratis meegeleverd worden. De ELIET DZC 600 is exclusief verkrijgbaar bij de Eliet Gazon Experts.

Een team van Advanta grasspecialisten staan ook steeds ter beschikking om al uw vragen te beantwoorden of alle grasproblemen op te lossen (Advanta Service hotline tel: 0496 59 80 89). Op deze manier is het succes van uw doorzaaibehandeling gegarandeerd door Eliet en Advanta. Laat dus als Vlaamse tuinaannemer deze kans niet voorbij gaan om ook uw graantje mee te pikken van de mogelijkheden die doorzaaien biedt, en help zo mee de missie “een nieuw gazon voor Vlaanderen” te realiseren.

 

Doorzaaien: omdat u ook een stralend gazon verdient